Te weinig iPhone 5 ‘s als marketingtruuk

iPhone 5 bewust uitverkocht!

Je zou denken dat Apple logistiek gezien alles wel op orde heeft. Waarom zijn er dan altijd te weinig nieuwe producten beschikbaar na een release? Dat doen ze met opzet! Geloof je het niet? Het is niet meer dan logisch!

Schaarste aan Apple producten

Het is niet de eerste keer dat er een schaarste is aan Apple producten vlak na de release. Als je kijkt naar de voorgaande iPhone releases dan is het eigenlijk standaard. Terwijl het voor Apple helemaal niet zo ingewikkeld is om in te schatten hoeveel mensen een nieuwe iPhone 5 gaan kopen. Als ze eerder beginnen met voorinschrijvingen, kijken naar in het verleden behaalde resultaten en kijken naar consumentengedrag, dan was het allemaal niet zo heel ingewikkeld. Ze hadden van te voren gereserveerde iPhone 5 ‘s kunnen verzenden naar diverse afhaalpunten in Nederland en dan was iedereen tevreden.

Waarom creëert Apple een schaarste?

Heel eenvoudig: rijen wachtende mensen komen in het nieuws.  Gratis nieuws. Tevens denken mensen, als ik er zo veel moeite voor moet doen, dan zal het wel een geweldige telefoon zijn. Mensen willen graag dat hebben, wat anderen ook hebben. En als iemand het al heeft, en zij het zelf nog niet kunnen krijgen, dan gaan ze nog meer moeite doen. Prima marketing. Creëer een vraag door schaarste te creëren!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Te weinig iPhone 5 's als marketingtruuk, 8.7 out of 10 based on 3 ratings

Speak Your Mind

*