Alle kritiek op de iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus heeft al heel veel kritiek gehad maar de meeste kritiek kon weer regelrecht de prullenbak in want deze waren niet gegrond. Tijdens de presentatie van de iPhone 6 Plus werd duidelijk dat de grootste van de twee nieuwe iPhones de beste is. Al snel na de presentatie toen de eerste toestellen bij de klant waren geleverd kwam de eerste kritiek naar buiten. De iPhone 6 Plus zou namelijk zonder enige moeite buigen en de ene klacht naar de andere klacht werd op internet vermeld, maar Apple zelf ontving de klachten niet. Het Amerikaanse bedrijf heeft maar 9 officiële klachten gehad en dat is ten opzichte van het aantal meldingen op het internet minimaal. Het is niet bekend of Apple nog meer klachten heeft gehad nadien. Een soort van Amerikaanse consumenten bond heeft nadat er bekend gemaakt werd dat iPhone 6 Plus zonder enige kracht ombuigt een test uitgevoerd en hieruit bleek dat de iPhone 6 Plus helemaal niet zo buigbaar is als men heeft doen veronderstellen op verschillende forums. De bentgate is ten einde maar hierdoor heeft Apple misschien wel enige schade geleden of heeft het Apple juist een positieve impuls gegeven. Want de iPhone 6 Plus verkoopt beter dan ze bij Apple interne van te voren verwacht hadden.

 

Van de bentgate naar de hairgate

Na de bentgate kwam al weer een nieuw probleem aan het licht en dat zou de zogenaamde hairgate zijn. Doordat het beeldscherm een kier heeft blijven haren tijdens het bellen achter in de kier. Of zoals ze het stellen op de forums de haren worden letterlijk uit je hoofd getrokken tijdens het bellen met iPhone 6 Plus. Over de hairgate is niet veel geschreven en het is ook een storm in een glaswater want andere smartphones hebben precies hetzelfde probleem.

 

iOS 8 update werkt niet naar behoren

Vanaf de release van iPhone 6 en iPhone 6 Plus is er ook telkens kritiek geweest op iOS 8. de upgrade van het mobiele besturingssysteem zou niet naar behoren werken en er zitten enorm veel bugs in het besturingssysteem. Apple dacht dit snel op te lossen door een update beschikbaar te stellen maar al snel bleek dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus dan helemaal niet meer naar behoren werkt. Er kwam in korte tijd zo veel kritiek op de update dat Apple besloten heeft de update terug te trekken en op een later tijdstip iOS 8.1.1 beschikbaar te stellen waarin alle problemen verholpen zullen zijn. Eind oktober is iOS 8.1.1 gelanceerd en alle bugs zijn er uitgehaald en de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werken nu nog beter dan met iOS 8. Er is wel een ander probleem met iOS 8.1 het maakt de iPhone 4s en de iPad 2 enorm traag en daarom heeft Apple besloten de volgende update vooral in het teken te laten staan van het sneller maken van de oude devices. Wanneer iOS 8.2 beschikbaar komt voor alle iOS apparaten is niet bekend, maar dit zal ongetwijfeld op zeer korte termijn zijn.

 

Levering opgeschort in Nederland en België

de laatste kritiek op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus komt uit ons eigen land. Het is niet zo zeer kritiek maar het heeft misschien wel invloed gehad op de verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 plus. Apple had namelijk begin oktober besloten om de levering van de nieuwe toestellen in Nederland en België op te schorten. De exacte reden is niet bekend maar naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met de populariteit van de nieuwe toestellen in China. In China werden er binnen enkele uren  meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en om aan de vraag te kunnen voldoen werden andere landen de levering ontnomen. Nu is de iPhone 6 en iPhone 6 Plus weer volop leverbaar in Nederland.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Speak Your Mind

*