De patentenoorlog

De laatste jaren heerst er een verwoede strijd tussen Samsung en Apple. Zo is er weer een nieuwe patentenoorlog uitgebroken. Pcservice.nl heeft voor u de gebeurtenissen van één van de grootste patentenoorlogen voor u op een rijtje gezet. Wij hopen u voldoende te informeren over deze zaak, want het gaat nogal ergens om.

Waar gaat de strijd over?

De strijd tussen de twee grootmachten op technologisch gebied gaat over de verschillende software die beiden gebruiken. Apple beweerd namelijk dat Samsung elementen van de Apple software (iOS) heeft gekopieerd. Samsung is juist van mening dat Apple de omgekeerde weg heeft bewandeld en dus software van Samsung heeft gekopieerd.

In 2012 is er al een soortgelijke zaak geweest. In deze zaak kreeg Apple gelijk, wat dus zei dat Samsung patenten van de Apple had geschonken. Samsung moest, na het herrekenen van een rekenfout, een schadevergoeding van omgerekend 830 miljoen euro betalen.

De verschillende patenten

De rechter had aangegeven aan de twee partijen dat beide met in totaal vijf patentclaims mochten indienen bij de rechtbank. Dit hadden zij allebei gedaan, maar Samsung heeft hier twee van ingetrokken. Dus het is nu Apple 5 vs. 2 Samsung.

Apple heeft de volgende claims; quick links in bijvoorbeeld sms’jes, zodat het nummer in één keer kan worden gebeld of toegevoegd. Het doorzoeken van het gehele apparatuur door na boven te schuiven. Achtergrond synchronisatie, wat spreekt voor zich. Er kunnen op de achtergrond componenten worden gesynchroniseerd terwijl er andere handelingen worden verricht. “Slide to unlock” is bij alle Apple gebruikers bekend. Zo wordt de telefoon ontgrendeld. Als laatste heeft Apple ook nog de autocorrector als patentschending aangegeven.

Samsung heeft de volgende claims ingediend; de media organisatie, dit houdt in dat alle media vna de telefoon gemakkelijk geordend kan worden. Als tweede, en laatste, de video-transmissie. Dit houdt in dat ook via een lage internetverbinding video’s kunnen worden verstuurd.

Mogelijke gevolgen

Apple heeft de volgende schadeclaim ingediend: 40 dollar per verkocht toestel. Dit komt neer op een totale schadeclaim van 2 miljard. Dit gaat de rechter echter niet goedkeuren, want de claim is zeer onwerkelijk. Het is echter nog onduidelijk wat Samsung van Apple eist.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Speak Your Mind

*