Gebruik van Google Apps op de iPhone

Veel iPhone gebruikers maken al gebruik van een Google Account. Naast de normale Google Account biedt Google voor bedrijven, scholen en instellingen ook de mogelijkheid om een Google Apps account te creeeren.  Niet iedereen is zich bewust van alle mogelijkheden van het handige pakket aan Google applicaties die door Google zijn samengesteld. Met een Google apps account kunnen mensen onder andere gebruik maken van Gmail, Google Documenten, Google Agenda en Google Talk. Dit alles kan worden geimplementeerd onder uw eigen unieke domein.

Gmail

Een van de voornaamste redenen voor mensen om van Google Apps gebruik te maken is Gmail. Gmail is ‘s werelds meest gebruikte e-mail client. Bij een Google Apps voor bedrijven is Gmail ook makkelijk in gebruik. In enkele simpele stappen kun je je eigen domeinnaam koppelen aan gmail zodat je kun mailen met bijvoorbeeld marketing@jouwbedrijf.nl.

 

Vanaf je iPhone is Gmail ook erg gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk te koppelen. Wanneer je nog niet bekend bent kun je via de website van Gmail eenvoudig een account aanmaken. Nieuwe gebruikers krijgen direct 10 GB opslag en toegang tot verschillende Google Apps.

 

Google Drive

Google Drive stond voorheen ook wel bekend als Google Docs. Google Docs was het antwoord van Google op het Microsoft Office pakket. Docs biedt alternatieven voor Word, Excel en Powerpoint. Waar deze tools voorheen nog niet helemaal soepel liepen, zijn de tools in de afgelopen jaren dusdanig ontwikkeld dat er steeds meer mensen en bedrijven de overstap maken naar Google Apps. Men kan de bestanden met Google Drive in de cloud opslaan. Veel iPhone gebruikers maken gebruik van de verschillende Apps om bestanden door te lezen en kleine wijzigingen aan te maken. Vooral de Google Calendar is een makkelijke app om met je iPhone te gebruiken. Met Google Calendar kun je makkelijk je agenda bijhouden, je wordt op de hoogte gehouden door text berichtjes, een email of een melding op je telefoon. Met je iPhone heb je overal waar je maar wilt direct toegang tot je agenda.

 

Andere Google Apps voor iOS

Naast de zakelijke Apps heeft Google nog verschillende andere Apps die op iOS beschikbaar zijn.

Met Google Hangouts kunnen mensen gesprekken voeren, dit kan zowel door te schrijven, foto’s te versturen of zelfs door videogesprekken.

Met Google Maps, kun je makkelijk routes plannen om van één bestemming naar de andere te komen.

Met Youtube kunnen gebruikers eenvoudig miljoenen video’s bekijken.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Speak Your Mind

*