iPhone

iPhone 5S Release

10 september is de iPhone 5S gepresenteerd. Deze telefoon is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar. Je zult je vast afvragen wat zijn de vernieuwingen ten opzichte van de iPhone 5?

Hieronder hebben we de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rijtje gezet:

Apple A7 Chip (64 bit)

Een van de meest opvallende vernieuwingen is de Apple A7 chip. Deze A7 chip heeft een 64 bit processor en hiermee is de iPhone 5S de eerste smartphone met een 64 bit processor. De chip heeft volgens Apple 1 miljard transistoren en is hierdoor twee keer zo snel als de iPhone 5. Omdat er momenteel weinig apps zijn die geoptimaliseerd zijn voor de 64 bit chip gaat het nog wel even duren voordat de prestatiewinst zichtbaar is.

Touch ID

Een andere leuke vernieuwing is de vingerafdrukscanner. Deze scanner die de naam “Touch ID” met zich mee krijgt zorgt voor betere beveiliging van je smartphone. Via de scanner in de homeknop wordt je vingerafdruk gedecteerd en zo kan de telefoon ontgrendeld worden. Ook is het mogelijk om iTunes aankopen te doen.

iSight 8 megapixel camera

De iPhone 5S beschikt over een 8 megapixel iSight camera. De camera heeft een f/2.2- lens en een beeldsensor die 15 procent groter is. Hierdoor zien foto’s er bij weinig licht ook nog mooi uit. Daarnaast zit er een dubbele flits in het toestel die het licht aanpast aan de kleur van de ruimte.

Verder beschikt de iSight camera over Burst modes waarin er 10 foto’s per seconde worden genomen. Ook zijn de videomogelijkheden verbeterd. Zo heeft de videocamera een slowmotion stand waarin beelden vertraagd kunnen worden opgenomen.

Apple iOS 7

Bij een nieuwe iPhone hoort natuurlijk ook een nieuw besturingsysteem. De iPhone 5S draait op iOS 7 en heeft enkele leuke vernieuwingen. Het design is compleet vernieuwd en het ziet er allemaal wat vrolijker en minder zakelijk uit als bij iOS 6. Apple zegt zelf dat gebruiksvriendelijker is als ooit te voren.

Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd aan iOS 7 zoals het Controlecentrum, Met één veeg van onder naar boven kun je onder andere de wifi instellingen, helderheid en slaapstand inschakelen. Ook heeft Apple het multitasken makkelijker gemaakt en is het berichtencentrum aangepast.

iPhone 5S voorverkoop

Via diverse winkels is het al mogelijk de iPhone 5S in de voorverkoop te bestellen. Dit kan zowel los als met een abonnement. Klik op de onderstaande links om diverse prijzen met elkaar te vergelijken:

iPhone 5S zonder abonnement

iPhone 5S met abonnement

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
iPhone, 10.0 out of 10 based on 1 rating