iPhone 5 achterkant met zonnecellen

De iPhone5 komt met een achterkant met zonnecellen!

De nieuwe iPhone 5 komt waarschijnlijk met een achterkant met ingebouwde zonnecellen. Apple probeert al jaren een groener imago op te bouwen en heeft onlangs een patent geregistreerd waarbij de achterzijde van de smartphone uit gelaagde zonnecellen kan bestaan. Zo kun je tussendoor mooi je iPhone 5 opladen zonder dat je deze aan de oplader hoeft aan te sluiten. Zo besparen we met zijn alle veel stroom.

Minder opladen

Door deze nieuwe techniek hoef je je smartphone minder vaak op te laden. Nieuwe zonnecellen leveren genoeg vermogen voor het bij-laden van de iPhone 5. We kennen deze techniek al van de solarchargers voor smartphones. Het is natuurlijk een gouden idee. Minder opladen is prettiger en beter voor het milieu. Tevens worden we minder afhankelijk van de beschikbaarheid van Opladers een stroomvoorzieningen. Uit onderzoek is gebleken dat smarphones een groot gedeelte van de dag doorbrengen op een bureau of werkplek. De tijd dat een smartphone in een broekzak of tas zit is relatief kort.

Solar Cover iPhone 5

Of de Solar CoverĀ  voor de iPhone 5 standaard geleverd gaat worden of als onderdeel van de iPhone 5 accessoires is nog niet bekend. Wij denken dat deze los geleverd gaat worden.

solar-powered-iphone-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Productie door Sharp

Naar verluid zal Apple gebruik gaan maken van de nieuwste generatie flexibele zonnecellen van Sharp. Deze zijn degelijk en garanderen een lange levensduur.

 

 

 

 

 

 

 

Apple wil groener worden

Apple is al langere tijd bezig haar bedrijf een groener imago aan te meten. Eerder is Apple al een groen datacenter begonnen. Naast milieu-organisaties worden volgens Apple haar klanten ook steeds meer bewust van het milieu. Apple wil daarom groene technologie ook door gaan voeren in haar productlijn.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
iPhone 5 achterkant met zonnecellen, 8.5 out of 10 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*