iPhone 5 met NFC voor mobiel betalen

iPhone-5-met-NFCEn..we hebben weer eenĀ oud gerucht.

Het staat vandaag weer bol in de Medial met geruchten over NFC betalen bij de nieuwe iPhone 5. Nou, wij hadden er op 30 01 2012 al nieuws over: http://iphone5wereld.nl/iphone-5-nieuws/iphone-5-wel-of-geen-nfc/.

Maar goed. Er is wel reden voor deze aandacht. Het nieuwe IOS6 zal die functionaliteiten bieden. Apple werkt de laatste tijd steeds meer aan het creeren van nieuw standaards. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe sim. Betalen met je iphone door middel van NFC is haast niet meer dan een logisch gevolg. Waarom?

Hoe werkt NFC?

NFC staat voor Near Field Communication. Oftewel er zit een systeempje in je telefoon waarmee je kunt betalen door je telefoon bij/tegen een ontvanger te houden. Dat bestaat al langer. In Nederland is Rabobank koploper in het uitzetten van dit betalingssyteem. Best handig, je hebt je mobiel toch altijd bij je. Dus, er mee betalen is een logsiche stap. Je maakt via je bankrekingen online een bedrag over naar je mobiel, en die werkt vervolgens weer als een soort draagbare chipknip.

NFC in de iPhone 5

Wij noemden het al eerder..de meeste Apple gebruikers hebben een iTunes account. Dus, de creditcardgegevens etc zijn al bekend bij Apple, door er een NFC chip aan te koppelen is het eenvoudig om de iTunes accounts te gebruiken voor andere betalingen. Door deze accounts ligt Apple een slag voor op de concurrentie wat betreft betalen met NFC!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
iPhone 5 met NFC voor mobiel betalen, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*