iPhone 5 – Wel of geen NFC?

iPhone-5-met-NFCiPhone 5 – Wel of geen NFC chip?

Steeds meer smartphones zijn uitgerust met een NFC chip. NFC staat voor Near Field Communication en is een systeem waardoor je mobiel kan communiceren met bijvoorbeeld een betalingssysteem door je mobiel tegen een soort van sensor te houden. Of de iPhone 5 wel of geen NFC chip gaat krijgen is niet helemaal zeker maar het lijkt er wel op!

iPhone 5 – Wel of geen NFC?

In ieder geval zou een iPhone 5 met NFC  heel handig zijn. Stel je eens voor de een app voor de iPhone 5 je eerst de snelste route door de supermarkt laat zien en dat je vervolgens ook gewoon af kunt rekenen met je iPhone 5! Of, betalen bij een parkeerautomaat. Ook handig! Als Apple de nieuwe iPhone 5 met NFC op de markt brengt zou dit wel eens bij kunnen dragen aan een nieuw gewoontegoed: betalen met je mobiel

iPhone 5 – Wel of geen NFC?

Geen NFC in de iPhone 5. Eerder deze week lazen wij al op internet dat er bronnen zijn die melden dat er geen NFC op de nieuwe iPhone5 zou zitten omdat Apple zou vinden dat nog geen fatsoenlijke betalingsstandaard is voor betalen met NFC. Wereldwijd zitten nog te veel verschillen tussen de betalingsstandaards en protocollen voor de afhandeling van de betaling.

Wel NFC in de nieuwe iPhone 5. Echter, andere bronnen melden dat Google binnen 4 maanden gaat beginnen met NFC betalingssystemen in New York en San Francisco. Hierdoor kunnen Android gebruikers op duizenden plaatsen gaan betalen met hun mobiele telefoon. Hierdoor zou Apple wel eens verplicht mee kunnen gaan doen om de concurrentie bij te blijven.

NFC en iTunes

Apple heeft een duidelijk voordeel als het zou gaan beginnen met betalen via de iPhone 5. Apple heeft al miljoenen iTunes gebruikers. Oftewel. Gebruikers met een account en creditcardgegevens. Deze geweldige database kan relatief eenvoudig omgezet gaan worden naar een online rekening voor NFC betalingen. Een bron heeft aan het tijdschrift Forbes laten weten dat er plannen zijn voor NFC in de nieuwe iPhone 5.

Citaat Forbes: ” From what I hear, it is possible the iPhone 5 will include NFC. An entrepreneur who is working on a top-secret NFC product told me today that he believes the iPhone 5 will have NFC and cited a friend who works at Apple as a reliable source for the information.”

Wij denken dat Apple wel een een hele krachtige zet zou kunnen maken door betalen te combineren met de mogelijkheden die nu al worden geboden voor de iPhone. In iedergeval zou het betalen tot een nieuwe belevenis maken en dat is waar Apple altijd naar zoekt.

 

 


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
iPhone 5 - Wel of geen NFC?, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Speak Your Mind

*