Nieuwe Lytro camera in iPhone 5 ?

Lytro-Field-Camera iPhone 5Nieuwe Lytro camera in iPhone 5 ?

Steve Jobs sprak met het bedrijf Lytro voor zijn dood om de camera opnieuw uit de vinden. Wellicht gaan we deze camera dan ook terugvinden in de nieuwe iPhone 5. Dit staat gepubliceerd in het nieuwe boek Inside Apple dat een dezer dagen uit komt.

Nieuwe Lytro camera in Iphone 5

De nieuwe Lytro camera zal de eerste lichtveldcamera voor consumenten gaan worden. Deze camera bevat nieuwe technieken waardoor foto;s achteraf nog kunnen worden scherpgesteld en worden aangepast.  Deze camera’s pakken het complete lichtspectrum en kleurenspectrum waardoor achtergrond beeld van een foto later alsnog naar voren kunnen worden gehaald. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor achteraf bewerken van foto;s eindeloos. Volgens het boek dat uit komt is dit een van de drie dingen die Steve Jobs op zijn verlanglijstje had staan kort voor zijn dood. De andere twee zijn Apple televisie en e-studieboeken. Het is dus goed mogelijk dat deze techniek ook in de iPhone 5 en in de nieuwe iPads toegepast gaat worden.

Bekijk hier de film van de mogelijke nieuwe iPhone 5 camera

Steve Jobs en de Lytro camera

Steve Jobs was iemand die altijd inzette op nieuwe ervaringen voor de gebruikers van Apple. Veel van deze dingen hebben we al terug kunnen lezen in de Biografie van Steve Jobs. Het klinkt ons dus helemaal niet vreemd dat Steve de beleving van fotograferen opnieuw wilde creëren. Het feit dat hij daar over heeft gesproken met de CEO van Lytro zou zeker kunnen betekenen dat er een soort gelijk systeem in de nieuwe iPhone 5 en iPads gaat komen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Nieuwe Lytro camera in iPhone 5 ?, 6.7 out of 10 based on 3 ratings

Speak Your Mind

*